Guus en Felix

Wij hebben Guus en Felix ruim 6 jaar geleden vanuit het dierenasiel in huis genomen. Zij zijn (samen met nog 2 andere kittens) toen zij nog erg klein waren in een park gevonden. Vanaf het eerste moment horen die twee bij ons, we zijn echt gek op onze beestjes!

Toen Guus ongeveer een jaar oud was heeft zij een blaasontsteking gehad en vanaf dat moment is zij buiten de bak gaan plassen. Toen de blaasontsteking genezen was is dit echter niet gestopt (de ene periode weliswaar meer dan de andere) en zij heeft dit jaren gedaan. Wij hebben allerlei adviezen van de dierenarts opgevolgd, maar niets hielp. Het is echt heel vervelend om elke keer thuis te komen in een vies huis. Guus plaste tegen de gordijnen, naast de bak, in de gang onder de verwarming, onder de eettafel, af en toe in de badkamer, in het washok en zo nu en dan op een ‘nieuwe’ plek. Los hiervan is Guus altijd een hele lieve en gezellige poes geweest. Zij heeft nog nooit iets kapot gemaakt, komt graag op schoot liggen, is erg nieuwsgierig, krabt of blaast nooit, slaapt op zondag graag uit op ons bed en speelt graag met haar broertje Felix. Het plassen in huis was een structureel probleem, wat niet over ging. Eigenlijk waren wij al zover dat we besloten hadden om Guus weer terug naar het asiel te brengen, omdat dit niet langer ging. We waren al jaren verder maar dit ging niet over en van verbetering was ook geen sprake.

Op aanraden van het asiel en uiteindelijk ook van de dierenarts zijn wij bij Mona terecht gekomen. We hebben Mona alles verteld over de situatie waar wij in verkeerden en Mona heeft Guus en Felix geobserveerd. Na het opvolgen van allerlei praktische en gemakkelijk uit te voeren tips is het plassen direct over gegaan, het is echt geweldig hoe een aantal ‘simpele’ aanpassingen dit zo positief kunnen beïnvloeden! Van tevoren hadden wij dit echt niet gedacht, maar door en met Mona’s hulp gaat het nu hartstikke goed. Wij hebben af en toe nog contact met Mona en zijn echt helemaal happy in ons schone huis met die twee lieve moppies!