Over mij

Mona de KeizerMona de Keizer
Mijn naam is Mona de Keizer. Ik ben gediplomeerd gedragstherapeut voor katten en aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Ik woon samen met mijn vriend en onze drie katten. Heidi is ‘bewust’ in huis gekomen, Binki en Freddie zijn ‘aanloopkatten’.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dieren en hun gedrag. Of het nu ging om de eenden in de sloot, de cavia, hamsters en parkieten bij mijn ouders thuis of de kippen en konijnen bij Opa in de schuur: alle dieren vond (en vind) ik even interessant. Mijn droom was om biologie of diergeneeskunde te gaan studeren. Daar is het nooit van gekomen. Na mijn studie Arbeid en Sociale Zekerheid aan de Universiteit in Tilburg en een aantal jaren werken in de publieke sector, ben ik in 2008 gestart met de opleiding gedragstherapie voor katten bij Tinley Academie. Tijdens de opleiding groeide het idee om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Na het behalen van mijn diploma, heb ik me mogen aansluiten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Inmiddels ben ik al meer dan 5 jaar werkzaam als kattengedragsdeskundige en zeer ervaren. Ik heb al honderden katteneigenaren geholpen bij het oplossen van gedragsproblemen van hun kat. Ik vind het een uitdaging om samen met de eigenaar op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleemgedrag van de kat om het te helpen oplossen. Als mensen aan mij vragen om te beschrijven wat ik nu precies doe als kattengedragsdeskundige, dan zeg ik regelmatig dat ik me een ‘ambassadeur van de katten’ voel. Ik probeer vanuit het perspectief van de kat aan de eigenaar te laten zien wat er ‘mis gaat’. Het is iedere keer weer zo leuk om te zien dat eigenaren meer begrip krijgen voor (het gedrag van) hun kat als ik uit leg waarom hun kat dit (probleem)gedrag vertoont en welke factoren hierbij een rol spelen. Belangrijk zijn natuurlijk ook de adviezen hoe dit gedrag kan worden omgebogen.

Ik vind het belangrijk om aangesloten te zijn bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en samen te werken met gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten. Ik volg jaarlijks bijscholingen door het bezoeken van congressen, workshops en het lezen van vakliteratuur en wetenschappelijke onderzoeken over het gedrag van dieren.