Gedragstherapie voor katten

Tinley Gedragstherapie

BinkiProbleemgedrag bij katten kan worden opgelost met gedragstherapie. Tijdens een gedragsconsult onderzoek ik samen met u de oorzaken van het probleemgedrag van uw kat en geef ik u een plan van aanpak hoe u dit probleemgedrag kunt oplossen. Hierbij hou ik uiteraard rekening met de mogelijkheden en wensen van u en uw kat(ten). Dit is altijd een advies op maat. Het is een misverstand dat katten niets kunnen leren of dat je het gedrag van katten niet kan veranderen. U zult versteld staan hoe snel uw kat ander gedrag kan aanleren. Voor het succesvol oplossen van gedragsproblemen bij katten is de ervaring en deskundigheid van de gedragstherapeut van groot belang. Uiteraard is het ook belangrijk dat de eigenaar zelf aan de slag gaat met de adviezen. De inzet en betrokkenheid van de eigenaar bepaalt mede de effectiviteit van de gedragstherapie.

Gedragstherapie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • vragenlijst: ter voorbereiding op het gedragsconsult vult u een (digitale) vragenlijst in;
  • gedragsconsult van 1½ uur: een vraaggesprek bij u thuis en observatie van uw kat(ten) en leefomgeving van uw kat;
  • overleg met uw dierenarts: dit is nodig als het gedragsprobleem van uw kat een medische oorzaak heeft of kan hebben;
  • plan van aanpak: u ontvangt een gedragsanalyse en een plan van aanpak;
  • terugkoppeling dierenarts: uw dierenarts ontvangt een korte rapportage van de gedragstherapie;
  • begeleiding: na het consult zal ik u schriftelijk of telefonisch begeleiden bij het uitvoeren van het advies (nazorg).

De kosten voor een gedragsconsult, zoals hierboven beschreven, bedragen eenmalig € 195,-. Dit is exclusief reiskosten en parkeerkosten.

Voor eenvoudige problemen is een kort advies per e-mail of telefoon mogelijk. De kosten hiervan bedragen € 45,- (30 minuten).
De kosten voor een traject waarin meerdere problemen behandeld worden zijn € 315,-
.

Uiteraard kunt u uw probleem eerst vrijblijvend aan mij voorleggen. Ik kan dan samen met u bepalen wat voor uw situatie de beste aanpak is.

De kosten van een gedragsconsult worden (deels) vergoed door uw dierverzekering. Ik ben een door Petplan, Proteq, Ohra, Inshared en HEMA erkend gedragstherapeut.

Ik ben werkzaam in de regio Den Haag,

Gedragsproblemen kat (algemeen)

Katten kunnen verschillende gedragsproblemen vertonen. Vaak gaat het om natuurlijk gedrag van de kat dat voor de eigenaar ongewenst is. In sommige gevallen is er sprake van abnormaal gedrag van de kat.

Lees meer

De onzindelijke kat

Een veel voorkomend gedragsprobleem bij katten is onzindelijkheid: plassen of poepen in huis. De kat plast of poept dan bijvoorbeeld op uw bank of uw bed of andere ongewenste plaatsen in huis.

Lees meer

De agressieve kat

Een veel voorkomend gedragsprobleem bij katten is agressie. Het kan dan gaan om agressie tussen katten, katten die met elkaar vechten of agressie van de kat naar mensen.

Lees meer

De bange kat

Katten zijn over het algemeen stressgevoelig en kunnen schrikken van onverwachte geluiden of situaties. Er zijn katten die niet bang zijn van andere mensen en al snel bij visite op schoot gaan zitten.

Lees meer