Bella en Joey

Bella en JoeyWij kregen 2 katjes uit het asiel. Een kater en een poesje, Bella en Joey (broer en zus) van 5 jaar oud. In het begin waren ze heel lief tegen elkaar, ze likten elkaars kopje en sliepen samen op de bank of in een mandje. Maar na een week begonnen ze te vechten. Ook besprongen ze elkaar voortdurend als de ander vredig ergens lag. We maakten ons zorgen en vonden het ook zo jammer dat ze niet meer de beste maatjes waren. Wij dachten dat we iets helemaal verkeerd deden.

Toen hebben we Mona de Keizer ingeschakeld. Zij is langs gekomen voor een consult en heeft de katten goed kunnen observeren. Mona zag al gauw dat er met de katjes niks mis was. De relatie tussen de katten was heel goed maar het katertje moest hoognodig naar buiten. Dat was hij gewend bij zijn vorige baas, maar we hadden met het asiel afgesproken dat we ze 6 weken binnen zouden houden. Dit om er zeker van te zijn dat de katten hun nieuwe huis terug zouden vinden. In overleg met het asiel mochten ze toen eerder naar buiten. Joey vermaakt zich sindsdien prima in de tuin van ons en van de buren. Bella blijft liever dichter bij huis.

We hebben van Mona ook een heleboel andere goede adviezen gekregen, bijvoorbeeld over het spelen met de katjes. De katjes zijn nu weer helemaal in harmonie met elkaar en met ons. Daar zijn we erg blij mee!