Bacon en Dolce

Ik heb 2 siamezen (Bacon en Crocky) en 1 oosters korthaar (Dolce). Het zijn een heerlijk stel katten die erg aanhankelijk zijn. Waar ik ben zijn zij ook.
Wanneer ik ze roep komen ze direct aangerend.

Ongeveer 1.5 jaar geleden vond ik opeens een plasje op een plek waar het niet hoorde. Ik dacht toen dat het kwam doordat er misschien wat stress was bij een van de katten, want op dat moment had ik een logeerhond. Ik heb het schoon gemaakt en een tijdje was er weer niets aan de hand. Op een dag lag er weer een plasje op een andere plek. Ik heb het schoon gemaakt en een kattenbak erbij gezet op die plek. Zo ging het het af en aan met het plassen en vond ik soms weken niks en dan weer wel. Inmiddels hadden mijn katten al 5 plekken in huis waar er af en toe wat geplast werd. Ik heb voer gezet op een van de plekken waar ze plaste en aluminium folie neergelegd. Dit maakte helaas niets uit voor mijn katten. Zelfs op het  aluminium folie werd geplast. Inmiddels wist ik dat het Dolce en Bacon waren die naast de bak plaste. Ondertussen begon het aardig te stinken op 1 van de favoriete plekjes.
Ik zou over een half jaar gaan verhuizen met mijn man. Ik zag er erg tegen op dat straks in het nieuwe huis met nieuwe vloeren het weer onder de kattenurine zou komen te zitten. Ik heb de urine van Bacon en Dolce laten onderzoeken door de dierenarts, maar die vond geen afwijkingen.

Ik was de wanhoop enigszins nabij en besloot dat er echt iets moest veranderen. Na wat gezocht te hebben op het internet, kwam ik bij de site van Mona. Ik heb contact met haar gezocht en na een aantal vragenlijsten te hebben ingevuld is ze bij mij thuis gekomen. Ze heeft een lange tijd de katten geobserveerd en vragen gesteld. Ze heeft me op dat moment al veel geleerd over katten gedrag en ik kreeg direct een heleboel tips om het plasprobleem op te lossen. Enige dagen later kreeg ook nog een uitgebreid verslag waar alles in stond wat we besproken hadden.

Ik heb alle tips direct dezelfde dag nog opgevolgd en alle dagen daarna ook. Vanaf de dag dat Mona langs is geweest heeft er nooit meer een kat naast de bak geplast. Achteraf gezien heb ik spijt dat ik niet eerder een kattengedragstherapeut heb ingeschakeld, maar ja dat is achteraf. Ik ben erg blij geweest met het bezoek van Mona en ook de nazorg via de mail en de telefoon vond ik erg fijn.

Ik kan alleen maar zeggen dat wanneer je een probleem met je katten hebt, twijfel dan niet te lang maar haal er hulp bij.

Mona nogmaals bedankt voor alles.