Cleo en Crelus

Katten therapeut, ben je gek geworden!

Nadat mijn poes was overleden, moest ik telkens sterk zijn en nee zeggen als iemand mij weer een kat aanbood. Maar toen mijn vriendin haar schoonmoeder was overleden en zij met een klein schatje van drie jaar zaten, kon ik geen nee zeggen.

Dus het schatje opgehaald en op het internet gekeken hoe ik mijn oude kat kon laten wennen aan onze nieuwe aanwinst. De eerste drie dagen gingen redelijk. Ze hadden elkaar nog niet ontmoet, maar natuurlijk wel geroken. Tot dat mijn oude kater Crelus de kamer binnen kwam waar het nieuwe poesje Cleo had gezeten en sproeide tegen de kattenbak aan. Vanaf toen was Cleo helemaal van slag en ging overal plassen.

Via mijn dierenarts had ik het nummer van Mona gekregen en omdat ik radeloos was, ben ik gaan bellen. Tja, iedereen vond mij immers gek en snapte niet dat ik dit er allemaal voorover had. Moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel eens dacht. Maar ik had Cleo in huis gehaald en kon het niet over mijn hart halen om haar weer weg te doen.

Nadat ik contact had gehad met Mona was ik al meteen wat meer gerust gesteld. Het was een open, gezellig en vertrouwd gesprek en Mona gaf mij meteen wat adviezen. Twee dagen later kon ze bij mij op bezoek komen, omdat ze mijn katten, huis en mijn interactie met hen wilde observeren. Binnen enkele dagen kreeg ik een uitgebreid verslag, met allerlei opdrachten en bruikbare adviezen.

Deze adviezen heb ik heel trouw uitgevoerd en van tijd tot tijd zakte de moed mij in mijn schoenen.  Dan kon ik Mona mailen of bellen en hierdoor heb ik het voort kunnen zetten. En dus volgehouden! Natuurlijk waren mijn schatjes niet de standaard katten en heeft het zo’n 3 maanden geduurd, maar ze accepteren elkaar redelijk. Die oude wel beter dan mijn nieuwe schat. Zij is nog wel van tijd tot tijd angstig, maar ze leven nu samen in dezelfde ruimtes.

Ik heb gezegd dat ik dit nooit meer ga doen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus wie weet, en loopt het weer niet zoals ik hoop dan zal ik meteen weer contact opnemen met Mona. Begin je aan dit avontuur, besef je wel dat huisdieren niet zonder kosten gaan. Al met al is dit het zeker waard, want zonder deze begeleiding had ik het niet volbracht. Ik ben dus blij dat ik in contact met haar ben gekomen.

Rotterdam